Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bemutatták a TVS Zeppelin Cruiser hybridmotort

 

A TVS mérnökei bemutatták Indiában az Auto Expo 2018 kiállításon a Zeppelin Cruiser Hybrid modellt.


A motor még csak koncepció formájában létezik, és ami kiderült róla az sem biztos, hogy egy sorozatgyártás esetén megmaradna a motor alaptulajdonságaiként. Az egyhengeres erőforrás 20 lóerő körül teljesít, amihez csatlakozik egy indítást segítő 1200W regeneratív segédmotor egy 48V Li-ON akkumulátorral. A motor szíjhajtású és 168 kg össztömegű.
 


Az integrált indítógenerátor e-boost opcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi a motor gyorsabb indítását. Valószínűleg ez a rendszer megegyezik a Maruti SHVS hibrid rendszerével, csak csökkentett verzióban.

A Zeppelin integrált HD kamerát és Bio-Key indítórendszert is rejt magában, bár erről tényleg semmi értelmezhetőt nem találtunk. Ami viszont fontos és értékes információ, hogy ABS rendszert kapott a motor, és a design nagyon ígéretes.
 


Szinte kizárt, hogy találkozzunk vele hazánkban, ám mint koncepció jó irány lehet, hogy a motorgyártók ráébredjenek: van átmenet az elektromos és a benzin motorok között. Szerintünk egy hatékony és igényes városi motorcsaládot hibrid eszközként komoly számban lehetne értékesíteni az EU városaiban.
 


 

Forrás: motorinfo.hu